Президент Володимир Зеленський закликав українців звертатися на гарячу лінію, якщо їм пропонуватимуть хабар чиновники.

Про це заявив у відеозверненні в понеділок.

“Якщо від вас вимагають хабар, пропонують відкат чи будь-яку іншу корупційну схему, будь ласка, не мовчіть. Не потрібно писати у соцмережах “Все пропало. Ці такі самі, як ті. Зеленський понаставив своїх рішал”.

Ні, ось телефон. Це гаряча лінія НАБУ. Дзвоніть і повідомляйте. А правоохоронні органи будуть реагувати та карати.

Давайте пам’ятати, що Європа починається не з державного кордону. Європа починається з недопалка, який летить у смітник. З пристебнутого ременя безпеки. З оплачених комунальних послуг та податків. З відповіді “Ні”, коли вашій фірмі пропонують на тендері нагнути державу. Давайте щодня робити маленькі кроки на зустріч іншій ментальності.

Давайте всі разом станемо засновниками та акціонерами нової, процвітаючої України. Я починаю із себе, підписую прийнятий парламентом закон про імпічмент президента”, – заявив глава держави.

Зеленський закликав “жити чесно і за законом”.

Президент заявив про “наймасштабніший флешмоб”. Також заявив, що податки мають платитимуть всі – “від олігарха до водія таксі”.

19 вересня Верховна Рада не ухвалила законопроект, який скасовує так звані “правки Лозового” та дозволяє Національному антикорупційному бюро і Державному бюро розслідувань самостійно здійснювати прослуховування чиновників. Його відправили на доопрацювання.