Активісти Громадської організації “Стоп Свавіллю” вийшли під КМДА, щоб зупинити корупцію мера Віталія Кличка та його двох заступників – Петра Пантелеєва та Миколи Поворозника.

Про це “Стоп Свавіллю” повідомили на своїй сторінці у Facebook.

“Сьогодні під стінами КМДА ми провели акцію протесту, щоб зупинити корупційне свавілля мера Віталія Кличка та його заступників Петра Пантелеєва та Миколи Поворозника! Нагадаємо, 31 січня 2022 року Пантелеєву повідомили про підозру за фактом ухилення від проведення відновлювальних заходів на території заводу «Радикал»! Кличко та Пантелеєв багато років заплющували очі на проблему заводу «Радикал» та на спалах онкозахворювань у людей, що живуть поруч! Зараз концентрація шкідливих речовин у повітрі біля заводу «Радикал» перевищує норму у 145 разів! У ґрунті ж норма перевищена у 35 разів”, – зазначили активісти.

Крім того, зауважили вони, 25 січня 2022 року першому заступнику голови Київської міської державної адміністрації Миколі Поровознику вручено підозру у справі позбавлення земельної ділянки апарату РНБО.

“Крадуть і на інфраструктурі! На продовження “Зеленої” гілки з 2018 року вже було витрачено 4 млрд грн. Мер обіцяв відкрити дві нові станції до кінця 2021 року. Але ж що було зроблено за цей час? Восени 2021 закритим способом, тобто за допомогою прохідницького щита, зрештою було завершено прокладання 1250 метрів правого туннелю метро на Виноградар. Але це тільки в один бік, а другий тоннель ще й не починали! На ділянках на поверхні роботи взагалі не ведуться – тож жодної станції досі немає”, – запевнили у громадській організації .

За словами представників ГО, все через те, що гроші з цього проєкту перекидаються на фірму «Еко Буд Трейд» приятеля мера Кличка Дениса Комарницького ‒ тільки минулого року так перевели понад мільярд гривень.

“І це ‒ тільки верхівка айсберга. Тож ми вимагаємо від мера Віталія Кличка очистити міську владу від корупціонерів, звільнивши їх, припинити розпил коштів киян з крадіями бюджету, на кшталт Дениса Комарницького, та зрештою, почати розв’язувати проблеми міста, яких останнім часом накопичилося безліч! А якщо мер не може впоратися з тотальним розкраданням грошей киян – він має піти з посади!” – резюмували у “Стоп Свавіллю”.