Депутат ВР Богдан Яременко у Фейсбуці повідомив, що ДНС Деснянського району при активній допомозі Дарницького лісництва завершує гасіння пожежі в лісовому масиві неподалік ТЕЦ-6 і озера Алмазне. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news.

Він зазначив, що вигоріло від 30 до 40 га лісу в міській смузі Києва, – це місця відпочинку киян і, можливо, хтось з відпочивальників і став причиною пожежі.

Гасіння пожежі ускладнюються тим, що торф може тліти на глибині до 2 метрів, до того ж існують складнощі із подачею води у цій місцевості.

«Іншої технології, ніж довго заливати такі місця водою, немає. Для подачі води прокладено рукав близько 3 км – від ТЕЦ. Велика площа займання і складнощі з подачею води, підтриманням тиску води – основні технологічні проблеми, що уповільнюють роботу», – написав Яременко.

За словами депутата, сьогодні небезпеки для киян немає – займання погасили. З тлінням, яке дає їдучий дим, ще боротимуться 2-3 доби.

«Більш стійкий запах гару в нічний час, на думку фахівців, пов‘язаний винятково з метеорологічними факторами – зміна атмосферного тиску змінює спосіб поширення диму і запаху.

Рятувальники і лісовики діють грамотно, злагоджено, відповідно до чіткого плану. Можна/потрібно їм лише подякувати», – додав Яременко.

 

 

Нагадаємо, ДСНС закликає киян не спалювати суху траву

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Київ у вогні: за добу пожежники столиці 10 разів гасили суху траву

Популярні новини зараз

Мер Гамбурга прибув до Києва

У столиці серйозний скандал через побиття хлопця у школі — дитині довелось робити операцію

На війні загинув пілот Мі-8, Віталій Пляка, що прорвався в оточений Маріуполь та зміг повернутись

Вакарчук присвятив пісню кримським татарам

Показати ще

Київ та передмістя страждають від пожеж: цілий день гасили вогонь на Колекторній