Влада Лівану оголосила національний траур по загиблим внаслідок потужного вибуху в порту Бейрута 4 серпня. Кількість загиблих сягнула 78 осіб, поранено 3700, але цифри не остаточні. Ліван звернувся до ВООЗ та Червоного хреста з проханням допомогти з лікуванням поранених. Про це повідомляє Хрещатик.News з посиланням на Deutsche Welle Україна.

За визнанням ліванського уряду, причиною вибуху стали роботи зі сварки на складі, де протягом шести років зберігалось близько 2700 тонн конфіскованої аміачної селітри. Прем’єр міністр Хасан Діаб заявляє про неналежне зберігання вибухонебезпечного нітрату амонію. Неофіційна версія – вибухнув склад боєприпасів терористичної організації.

Вибух викликав землетрус з магнітудою 4,5 балів, його відчули навіть на Кіпрі. Над Бейрутом піднялась токсична хмара. Вища рада оборони Лівану офіційно об’явили Бейрут зоною лиха і оголосили надзвичайний стан терміном на два тижні.  Мешканцям міста радять залишатися вдома і носити маски.

Нагадаємо, 4 серпня у Бейруті прогримів потужний вибух, який зруйнував кілька будівель, потрощив автівки та повибивав шибки.

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Повилітали вікна: в житловому будинку на Подолі стався вибух

Вибухи на Шулявці, Мінській, Подолі: СБУ затримала організаторів терактів у Києві