Володимир Зеленський у відрядженні на Одесі 13 липня примусив написати заяву про звільнення в.о. голови Державної фіскальної служби Олександра Власова. Той не виконав домовленість про звільнення чотирьох голів митниць в Західних областях України, якщо ті не звільняться самі.

“Ми з вами домовилися, що ви звільните митників, якщо вони самі не напишуть заяви про звільнення. Після цього я побачив ваш пост у Facebook і дуже радів, що дійсно нормальна людина з’явилася, і побачив, що ви їх звільнили. Але надані мені реальні документи не співпадали з вашим постом. Тобто ви людей відправили у відпустку”, – заявив Зеленський, пише interfax

“Дві посадові особи пішли у відпустку за станом здоров’я близьких родичів, і вони написали заяви на звільнення”, – зазначив Власов.

“Ви вважаєте, що я ідіот? Гаразд я. Ви нас усіх вважаєте ідіотами? Я хотів би, щоб ви особисто написали заяву на ваше звільнення. Не пішли у відпустку, а реально це зробили, якщо можна. Якщо ви не можете впоратися з людьми, які є відповідальністю за вашою вертикаллю. Скажіть мені дату, щоб я це знав не з Facebook, а з реальних документів”, – заявив Зеленський, звертаючись до Власова. Останній пообіцяв написати заяву про звільнення.

Президент відклав рішення про призначення Андрія Андрейчикова на пост глави одеської ОДА.

“Буде конкурс. Ми не хочемо вас, одесити, підвести”, – заявив він.

Президент Володимир Зеленський вигнав секретаря Бориспільської міськради Ярослава Годунка з зустрічі за те, що той раніше був засуджений. Перепалка між главою держави і чиновником сталася у Борисполі, де Зеленський 10 липня перебуває з робочим візитом.