“Російський добровольчий корпус” спростував офіційну інформацію російської влади про захоплення та знищення бронетехніки в Бєлгородській області, що належить бійцям РДК.

Зокрема йдеться про десятки знищених бронемашин MaxxPro “особисто губернатором Гладковим”, йдеться у Telegram від 24 травня, пише “Фокус”.

На опублікованих кадрах видно військову техніку, позначену білими хрестами та написами РДК, що стоїть у лісосмузі.

Також у Telegram-каналі Російського добровольчого корпусу 23 травня було розміщено публікацію, з коментарями зведення Міноборони РФ, в якому говорилося, що в процесі контртерористичної операції підрозділи РДК та легіону “Свобода Росії” були заблоковані та розгромлені, а залишки відкинуті на територію України.

“Ми не знаємо, які колони техніки знищив у своїх зведеннях пан Конашенков, але у Російського добровольчого корпусу втрат немає”, — йдеться в повідомленні.

Крім того, в РДК звернули увагу з приводу відомостей про втрати серед особового складу підрозділу. Було наголошено, що бійці корпусу носять камуфляжний малюнок “мультикам”, а не “піксель”.

“Щодо фото, що гуляють по мережі, вбитих “диверсантів” — наші бійці носять мультикам, а не піксель. Це на замітку”, — додали в РДК.