“Березові втікачі” з округів новий тренд парламентської кампанії 2019 р. Деякі чинні депутати бояться повертатися на свої округи, і вимушені балотуватися на інших. Юрій Береза пройшов до складу нинішньої Ради по списку Народного Фронту, і після низки рейдерських скандалів та “славетних реформ” зрозумів, що список йому більше не світить, почав працювати в окрузі в П’ятихатках на Дніпропетровщині, де давно має аграрний бізнес. Проте і там не затримався через негативне ставлення до чинних депутатів, і сьогодні вже балотується на 24 окрузі в Дніпрі.

Транзит у стилі Берези здійснив і Олег Недава, який в 2014 році переміг в одномандатному виборчому окрузі № 53 (Донецька область) набравши 63,63%. Тепер же пан Недава фактично тікає від своїх виборців, та змінює округ на N47.

Ще один “березовий втікач”, Євген Рибчинський – мажоритарник від Блоку Петра Порошенка, обрався по 211 столичному округу, а сьогодні йде по 122 округу на Львівщині від партії Батьківщина.

Політична безвідповідальність та низька політична культура, стали типовою ознакою багатьох народних обранців останнього скликання. Через це вони стикаються з негативним ставленням виборців на округах. Проте немає сумнівів, що такі “перебіжчики” заплатять політичну ціну” – написав політолог на своїй сторінці у Фейсбук.