Голова Державної прикордонної служби Сергій Дейнеко вважає, що для України наразі немає загрози нападу з боку білорусі.

Про це він сказав в інтерв’ю “Український правді”, передає Укрінформ.

«Станом на сьогодні я не бачу загрози з боку білорусі. Всі їхні навчання – це демонстраційні дії для того, щоб ми утримували наші резерви на північному кордоні і не могли їх перемістити на східний фронт», – сказав Дейнеко.

Він зауважив, що дати гарантію, що нападу не відбудеться, він не може. «Бо я не розумію, що буде за два тижні. Якщо за два тижні я побачу розвиток ситуації, спрацює наша розвідка, отримає плани противника, карти, схеми, задум на проведення наступальної операції, то я буду змушений довести свої висновки вищому військово-політичному керівництву», – заявив Дейнеко.

Але станом на сьогодні у противника немає наявних сил для того, щоб успішно провести наступальну операцію на Україну, стверджує голова ДПСУ. «Якщо вони спробують з білорусі сюди зайти, то тут всі і залишаться, жодних сумнівів немає», – сказав він.

Водночас голова ДПСУ зауважив, що жодні фортифікаційні споруди не зможуть повністю зупинити ворога. За його словами, вони зможуть призупинити і уповільнити темпи наступу, з цією метою вони і будуються.

Дейнеко також наголосив, що сили оборони вже набагато краще готові до можливого повторного вторгнення з території білорусі, причому на будь-якому напрямку.