В США задоволені роботою “нормандського формату” і готові до зустрічей з врегулювання ситуації на Донбасі в нових форматах.

“Якщо будуть якісь інші зустрічі – ми з задоволенням візьмемо участь в них, і підтримаємо ці спроби”, – заявив Спеціальний представник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер, повідомляє “Інтерфакс-Україна”.

США не планує розглядати питання про повернення Росії в G8, поки з боку РФ не буде прогресу в питанні врегулювання ситуації на Донбасі.

“Це питання не буде розглядатися негайно, але – так, буде одним з нагальних, якщо буде прогрес. У 2014 році Росію виключили з клубу G8 – саме за анексію Криму. Я б хотів побачити, як все це повертається назад. Хотів би бачити, як Росія йде з Криму, і це б створило прекрасні можливості для відновлення співпраці. Але я не очікую, що це станеться найближчим часом “, – сказав Курт Волкер.

Заробив другий пакет санкцій США проти Росії через отруєння колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його дочки Юлії в британському Солсбері.