Водії Василь Галів та Олена Кравець вперше поїдуть представляти Київ та Україну на Чемпіонаті Європи з майстерності водіння трамваїв European Tramdriver Championship-2020, що відбудеться в травні в Румунії.

Відео про роботу водіїв столичних трамваїв з серії «Люди твого Києва» опублікував на своїй сторінці у Facebook мер Києва Віталій Кличко .

«Друзі! Вирішив інколи публікувати тут історії про людей нашого міста. Тих, хто працює в Києві, робить його комфортнішим і гарнішим, хто любить своє місто і киян. Сьогодні – відео й історія про водіїв трамваїв, які вперше представлятимуть Київ і Україну на 9-му Чемпіонаті Європи з майстерності водіння трамваїв – European Tramdriver Championship-2020, що відбудеться в травні в Румунії. Там змагатимуться 25 команд з Європи!» – написав Віталій Кличко.

Як розповів мер Києва, це 27-річний Василь Галiв та 29-річна Олена Кравець. Василь водить трамвай уже 5 років, Олена – 2, та вкладають в професію всю душу.

«Поки місто ще спить, наші герої о 4:30 приходять в трамвайне депо імені Шевченка (Борщагівка), беруть шляхові листи і талони. Оглядають трамваї, чи вони технічно справні. І о 5 ранку виходять на свої маршрути – №1, 2 або 3 – аби всі пасажири встигли вчасно дістатися по своїх справах.

Професія, розповідають вони, така, що ти не маєш права на помилку. Бо відповідаєш за людські життя. Не маєш і права на спізнення ні на хвилину. Адже, як кажуть Олена і Василь, якщо відстанеш від розкладу руху хоч на хвилинку, – за тобою вишикується ще 2-3 вагони. І утвориться затор на лінії, як на автомобільній дорозі.

У трамваї вони зустрічають світанки. А от Олена Кравець зустріла ще й свою долю – чоловіка. Він – теж водій Шевченківського депо. Зустрілися, коли їхали на зустріч один одному. Обоє були за кермом своїх «велетнів», – розповів Кличко.

Мер Києва додав, що всього у Києві працює 648 водіїв трамваїв: 380 жінок і 268 чоловіків віком від 21 до 67 років.

«За останніх кілька років місто придбало 63 нових трамваї. Плануємо закупівлі і цього року», – додав Кличко.

 

Нагадаємо, Київ розпочинає підготовку до проведення чемпіонату світу з мініфутболу

Читайте також:

Перший у колишньому СРСР: швидкісному трамваю столиці виповнився 41 рік (відео)

Популярні новини зараз

У столиці няня-пенсіонерка штовхала та била дівчинку по обличчю, через те, що вона засинала в автобусі

Аеропорт "Київ" знаходиться у абсолютно непридатному, з точки зору військових, для використання стані - Голова Ради директорів

Жінка в одному з підвалів Києва відшукала змію у відрі, однак рятувальники, що приїхали на місце дуже здивувались знахідці

У столиці призначено т.в.о. ректора Національного авіаційного університету (НАУ)

Показати ще

Пiд час зимових канiкул на малечу чекають розваги в Казковому трамвайчику