У ніч на п’ятницю, 2 червня, російські окупанти атакували Київ дронами і крилатими ракетами. За останні 6 днів це був вже шостий повітряний удар по місту. За попередньою інформацією, у повітряному просторі над столицею силами та засобами ППО знищено понад 30 повітряних цілей різного типу.

Про це повідомили в Київській міській військовій адміністрації, пише “Главред”.

“Терор Києва повітряними атаками триває. Навіжені терористи практично без пауз нападають на столицю (…) І кожен раз ворог міняв зброю. Після балістичних ракет напередодні, цього разу атака була комбінованою-дронами і крилатими ракетами одночасно”, – йдеться у повідомленні КМВА в Telegram.

Пуски ракет були здійснені зі стратегічних бомбардувальників Ту-95МС з району Каспію, ймовірно – крилатими ракетами типу Х-101/555. Синхронно за різними напрямками Київ атакували БпЛА, за попередніми даними – баражуючі боєприпаси “Shahed”.

“Але наша ППО – просто титани! За попередньою інформацією, в повітряному просторі над Києвом і навколо Києва силами і засобами протиповітряної оборони були виявлені та знищені більше 30 повітряних цілей різного типу (остаточні дані про кількість, тип ракет і БпЛА незабаром повідомлять повітряні сили)! Інформація про руйнування і постраждалих відсутня”, – йдеться у повідомленні.

Пізніше в КМВА уточнили, що на проїжджій частині в Дарницькому районі були виявлені уламки збитої повітряної цілі зі слідами горіння. Оперативна служба працює на місці. На даний момент даних про жертви і руйнування немає. Інформація уточнюється.

“Після перевірки інформація щодо уламків не підтвердилася”, – додали в КМВА.

За даними Генштабу ЗСУ, вночі РФ запустила по Україні 15 крилатих ракет і 18 дронів Shahed.

“У цю ніч ворог задіяв для ударів 15 крилатих ракет (тип уточнюється) і 18 іранських ударних БПЛА Shahed – всі ці повітряні цілі були знищені нашими захисниками. Інформація уточнюється”, – йдеться у повідомленні Генштабу в Facebook.

В Офісі Генпрокурора уточнили подробиці нічної атаки окупантів на Київщину. Зазначається, що є травмовані серед цивільного населення.

“За даними слідства, в ніч на 2 червня 2023 року збройні сили рф здійснили повітряну атаку ракетами і безпілотними літальними апаратами по населеним пунктам області. Внаслідок обстрілу пошкоджено цивільні об’єкти – приватні будинки, господарські споруди та автомобілі мирних мешканців”, – йдеться у повідомленні на сторінці Офісу в Facebook.

11-річна дитина отримала тілесні ушкодження, чоловіка 68 років госпіталізовано до лікарні.

Під час огляду місць подій виявлено уламки дронів і ракет, тип яких встановлюється. На місцях подій працюють прокурори та слідчо-оперативні групи.

Популярні новини зараз

Чому на ВДНГ досі залишається радянська символіка та коли її приберуть остаточно? — гендиректор дав відповідь

Вбивство у фунікулері Києва — стало відомо, де працював нападник

У Києві внаслідок необережного поводження з вогнем загинув безхатько

Командувач Об'єднаних сил ЗСУ зустрівся з МВГ, яка за останній час знищила ракету Х-101 та "шахед"

Показати ще