Малі підприємці Києва 8 липня організовують під Київською міською державною адміністрацією акцію протесту «Малий бізнес проти МАФії Кличка».

Про це представники легального малого бізнесу повідомили на своїй сторінці у Facebook.

Підприємці наголошують, що міський голова Віталій Кличко планує залишити у столиці тільки нелегальні МАФи.

“Разом ми захистимо малий бізнес від криміналу і незаконних МАФів, які об’єдналися з мером і хочуть знищити легальних підприємців Києва. Захищай свої права, своє місто! Сім років Кличко не помічав незаконні МАФи та фактично кришував МАФію. Сьогодні він хоче протягти через Київраду рішення про розміщення тимчасових споруд (перший і другий), щоб знищити легальний бізнес і зачистити місто під нелегальні МАФи та свої власні торгові споруди”, – сказано у тексті заяви.

Представники малого бізнесу вимагають зупинити розгляд проектів рішень, спрямованих на руйнацію їх справи. Щоб запобігти цьому, 8 липня, під стінами КМДА вони планують масштабну акцію протесту.

“Приватні підприємці згуртувались, аби дати відсіч криміналу, який об’єднався зі столичною владою на чолі з Кличком. Ми вимагаємо зупинити розгляд цих рішень! Міська влада зобов’язана повернути гарантії легальному бізнесу та нарешті розпочати реальну боротьбу з незаконними МАФами. Тому 8 липня відбудеться акція «Малий бізнес проти МАФії Кличка». Тисячі підприємців вийдуть під КМДА, щоб захистити свої права і свій бізнес від криміналу, який об’єднався з чиновниками адміністрації Кличка”, – повідомили підприємці.

Нагадаємо, що раніше представники малого бізнесу пояснювали, що прийняття двох відповідних рішень призведе до того, що міська влада зможе фактично без жодних підстав та компенсацій просто зносити будь-які законні споруди легального малого бізнесу. В той самий час нові правила суттєво ускладнять отримання необхідних документів для ведення легального бізнесу.