Центр стратегічних комунікацій при Мінінформполітики «Справді» пояснив, чому в Україні вирішили заборонити діяльність УПЦ Московського патріархату.

Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій у Telegram, пише UA.NEWS.

«Чому Зеленський заборонив діяльність УПЦ МП. Релігійні організації повинні не порушувати права і свободи громадян, не нести загрози життю, здоров’ю та безпеці. Але об’єкти УПЦ МП порушують ці зобов’язання, співпрацюючи з країною-агресором», – йдеться у повідомленні.

Також підкреслюється, що у храмах УПЦ МП:

поширюють російську пропаганду,

ними прикривають діяльність ворожих спецслужб,

у них вербують російську агентуру.

У «Справді» зазначили, що УПЦ має довести відсутність у себе церковно-канонічного зв’язку з Московським патріархатом, який обслуговує путінський режим та його цілі в агресивній війні проти України.

Нещодавно СБУ повідомила про підозру митрополиту Кіровоградської єпархії УПЦ (МП), проти якого є всі докази у підривній діяльності проти України.

Також Служба безпеки України проводить слідчі дії на об’єктах Московського патріархату в Житомирській, Рівненській та Закарпатській областях.

Затриманих священників Української православної церкви московського патріархату можуть надалі обмінювати на українських полонених, повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов.