Доки в Європі ціна на газ знижується в Україні продовжує зростати. Лідер Радикальної партії Олег Ляшко вимагає від президента втрутитися, бо глава держави має для цього всі повноваження.

Тарифи це проблема номер один в Україні, адже кожна третя сім’я не може платити за комуналку. Про це не з чуток знає Олег Ляшко. Жодна його зустріч у будь-якому місті чи селі не обходиться без скарг людей на платіжки з захмарними сумами. Олег Валерійович розповів історію земляка з Чернігівщини, якому приписали борг за комуналку, що перевищує дохід його сім’ї.

 Михайлові Григоровичу 73 роки. Трудовий стаж понад 47 років, пенсія 2500 гривень. У його дружини Алли Іванівни 40 років трудового стажу і 2000 гривень пенсії, розповідає Олег Ляшко. На двох вони мають майже 90 років трудового стажу і 4500 гривень пенсії. У травні родина отримала рахунок за комуналку у 4718 гривень. Це субсидія за 20182019 роки, яку вимагають повернути з пенсіонерів. Минулого тижня представник президента в Кабміні Андрій Герус на одному з ефірів сказав, що Зеленський жартував про високі тарифи й нікому не обіцяв їх знизити. Михайлові Григоровичу, його дружині та мільйонам українців, які повинні платити за газ удвічі більше, ніж пенсія зовсім не весело.

Політик не раз закликав урядовців пояснити, чому ціна на газ для українців зростає, хоча в усій Європі падає. Але відповіді не отримав.

 Парадокс: у Європі ціна на газ знову знизилася і найнижча за останні три роки, а в Україні людям знову підняли ціну на 400 гривень, говорить народний депутат у парламенті під час години запитань до уряду. І в липні знову обіцяють підвищити. Поясніть мені, будь ласка, де ж та ринкова ціна, яку ви обіцяли українцям?

Попри доручення Кабміну голова “Нафтогазу” Андрій Коболєв відмовився знизити ціну на газ. Проте це може зробити президент, переконаний Ляшко.

 Згідно з Конституцією, президент може скасувати рішення уряду про підвищення ціни на газ, каже Ляшко. В результаті мінімум удвічі будуть знижені тарифи. Ось що повинен зробити президент, а не жартувати з долями людей, їхніми доходами і майбутнім. Президент має зробити все, щоб у людей були гроші, повний холодильник і можливість платити не тільки за комуналку, але і за все інше. Тому замість жартів треба переглянути бюджет, вичистити звідти корупційні схеми, збільшити зарплати і пенсії, скасувати рішення уряду про підвищення ціни на газ і знизити тарифи, щоб вони були справедливі. А потім, коли народ буде нагодований, одягнений, доглянутий і діти матимуть перспективу можна буде й пожартувати.