Війська країни-агресора Росії стали активно застосовувати по території України крилаті авіабомби. У прифронтових районах ворог скидає вибухові пристрої вагою в 500 кілограм, які здатні летіти десятки кілометрів, минаючи українські засоби ППО. Слід посилити боротьбу з новою загрозою і роботу щодо надання Києву винищувачів.

Про це, як пише “Главред”, заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Гнат.

В ефірі всеукраїнського телемарафону UA Разом він розповів про те, що такі бомби з’являються в прифронтовій зоні майже кожен день. Україні потрібно відбивати загрозу.

“Це нова загроза, яка постала перед нами: не залітаючи до зони ураження нашої ППО, вони скидають ці бомби. Бомби по 500 кг летять десятки кілометрів, нагадаю, у цієї бомби є бойова частина, з цим треба щось робити”,-зазначив Ігнат.

За його словами, потрібні не тільки додаткові системи протиповітряної оборони, а й посилення роботи з надання Києву винищувачів.

“(Потрібно з цим боротися, – ред.) не тільки засобами ППО, на які ми чекаємо, але все ж посилювати тиск і роботу із західними партнерами щодо створення авіаційної коаліції і надання Україні винищувачів”, – сказав представник ПС ЗСУ.

Юрій Ігнат підкреслив, що Україна добре знає, який тип літаків необхідний повітряним силам для протистояння систематичним атакам російських окупантів. Виключно засоби ППО не зможуть закрити все небо України.