Відомий бізнесмен, колишній депутат Верховної Ради III скликання, кандидат у президенти України (2004) Олександр Ржавський був убитий російськими військовими під час окупації Бучі під Києвом.

Про це, як пише “Апостроф”, відомий журналіст Олександр Швець повідомляє на своїй сторінці у Facebook.

За словами журналіста, політик ніколи не приховував своїх проросійських поглядів і не вірив у збройне вторгнення Росії до України.

Коли в Бучу увійшли війська агресора, і окупанти оселилися в його великому маєтку, Ржавський намагався порозумітися з ними. Але він обурився їхньою поведінкою й відмовився наливати горілку. Був одразу застрелений у своєму ж будинку при свідках, повідомляє журналіст.

В останньому своєму посту в Facebook Ржавський опублікував фото палаючої Бучі і написав, що дуже сподівається, що життя мирних людей і цілісність українських міст для уповноважених переговорників будуть важливішими за ідеологічні установки.

“Я не кажу про капітуляцію, але її ж, на мою думку, ніхто і не вимагає. Президент Зеленський не виключив нейтрального статусу України, значить компроміс можливий все-таки?” – зауважив відставний політик.