У Києві необхідно припинити знищення водного стадіону у Матвіївській затоці та привести цей об’єкт до належного стану.

Про це йдеться у петиції українських веслярів до президента Володимира Зеленського, передають “Коментарі”.

Підписанти петиції наголосили на винятковій унікальності водного стадіону “Матвіївська затока” в Києві.

Лише у центрі столиці України є подібна спортивна споруда, де можна проводити міжнародні спортивні змагання. В інших столицях іноземних країн водні стадіони винесені за територію міст, а побудувати подібну споруду неможливо навіть у Венеції, стверджують українські веслярі. Автори звернення до президента зазначили, що саме завдяки активній позиції веслярів, які надають шалений опір багаторазовим спробам захоплення і знищення території, акваторію водного стадіону у Матвіївській затоці вдалося зберегти.

Від президента України Володимира Зеленського вимагають забезпечити нормальне функціонування спортивних баз і секцій веслувального спорту та привести водний стадіон в належний вигляд для проведення у Києві міжнародних змагань. Спортсмени обурені, що водний стадіон в Києві систематично руйнується і забудовується не тільки приватними особами, а й різними організаціями.

Веслярі стверджують, що зараз розкрадається спортивна гребна база “Локомотив”, на якій займалися і готувалися до Олімпійських Ігор кілька українських олімпійських чемпіонів. Крім цього, на кожній водній станції вже функціонують різні об’єкти ніяким чином з веслуванням не зв’язані. Єдина гребна база, яка знаходиться в прийнятному стані, це “Водно веслувального база ЦСК ЗС України”, зазначили підписанти петиції.

Додамо, зо водний стадіон у Матвіївській затоці існує понад сотню років. Влітку 1913 року у Києві тут провели перші змагання — Першу Всеросійську Олімпіаду. У Матвіївській затоці понад 70 років готували веслярів.