Під Офісом президента проходить акція протесту з вимогою розпочати реальну деоолігархізацію та припинити співпрацю з МВФ.

Про це повідомляють Українські Новини.

Приблизно 7-8 тисяч учасників акції прийшли на Банкову, спробувавши пройти під будівлю ВП, куди їх не пустили правоохоронці.

Учасники акції заявляють, що вони обурені поведінкою чинної влади, яка не виконала передвиборчих обіцянок, зокрема, не змогла забезпечити нову якість політики та гідне життя для кожного українця.

Вони вважають, що за 2,5 роки Україна під керівництвом Міжнародного валютного фонду “остаточно потрапила до капкану олігархів”. Регулярні кредитні позички щодня погіршують зовнішнє та внутрішнє політичне, соціальне, фінансове становище України, а рекомендації МВФ набувають формату відвертого шантажу.

Диригування Міжнародного валютного фонду призводить до того, що Україна перетворилася на територію, яка змушена діяти лише на користь внутрішнього та міжнародного олігархату, заявляють учасники акції.

Протестувальники вважають, що влада та особисто президент Зеленський проводять антинародну політику.

Жоден олігарх не відповів перед законом, жоден корупціонер не перебуває за ґратами, країна загрузла у боргах перед МВФ, військовий потенціал України стрімко наближається до нуля – такими бачать результати роботи Зеленського та його співпраці з МВФ учасники акції.