Як і на першій репетиції, «коробка» ветеранів Антитерористичної операції й операції Об’єднаних сил крокувала першим парадним розрахунком у пішій колоні.

Кореспонденти АрміяInform були присутні на сьогоднішньому тренуванні.

130 ветеранів пройшли Хрещатиком. Для участі у параді вони зібралися з різних міст країни: Львова, Харкова, Запоріжжя тощо. Урочистим маршем головною вулицею Києва сьогодні крокували ветерани – представники Сухопутних військ, Військово-Морських Сил, Десантно-штурмових військ, вітчизняних військових вишів, Національної гвардії України, Міністерства внутрішніх справ, які побували у найгарячіших точках АТО та ООС.

— Я не думав, що Хрещатик може так мотивувати. Це не порівняти з плацом у Десні та смугою на Держпідприємстві «Антонов». Коли бачиш, що люди зацікавлені, що вони фотографують тебе, показують сердечка, це стимулює. Тому всі стараються, — розповідає очільник ветеранського розрахунку полковник запасу Володимир Федченко.

Він упевнений: попри короткий час для підготовки ветерани на сто відсотків готові з гідністю пройти головною вулицею столиці 24 серпня.