Велика Британія надішле Україні додаткові реактивні системи залпового вогню (РСЗВ). А також високоточні ракети, які можуть вражати цілі на відстані до 80 км.

Про це на конференції північноєвропейських союзників у Копенгагені заявив міністр оборони Бен Воллес, повідомляє CNN, на яке посилаються Новини.LIVE.

“Британія також надасть значну кількість високоточних ракет М31А1, які можуть вражати цілі на відстані до 80 км, що дозволить Україні продовжувати захищатися від російської важкої артилерії”, – повідомили в Міноборони сполученого королівства.

У Великій Британії українські військові навчалися поводженню з пусковими установками.

У Міністерстві оборони повідомили, що інша техніка, яка зараз поставляється в Україну, включає понад 20 САУ калібру 155 мм;105-міліметрові артилерійські гармати та боєприпаси;понад 50 тис. боєприпасів для артилерії радянських часів України;і ще щонайменше 1600 одиниць протитанкової зброї.

Велика Британія та інші країни НАТО також зобов’язалися навчити до 10 000 українських солдатів навичкам піхоти.

Воллес виступає одним з організаторів конференції північних країн НАТО для обговорення подальшої довгострокової підтримки України щодо навчання, обладнання та фінансування.

Він підкреслив, що Велика Британія та її союзники почнуть розробляти план дій з підтримки України до 2023 року та надалі, скільки буде потрібно.