Секретар РНБО Олексій Данілов закликає партнерів надати дані, на основі яких дійшли висновку, що на території Польщі впала ракета українського ППО.

Про це пише “Главред”.

Як повідомляє прес-служба РНБО за результатами проведення Ставки верховного Головнокомандувача, Україна також вимагає доступу до місця інциденту.

За його словами, Україна виступає за спільне з партнерами подальше детальне вивчення інциденту з падінням ракети в Польщі і готова передати партнерам докази російського сліду.

“Очікуємо також від партнерів інформацію, на підставі якої був зроблений остаточний висновок про те, що мова йде про ракету українського ППО. Крім того, Україна просить невідкладно надати доступ до місця вибуху представникам Міністерства оборони України та Державної прикордонної служби України”, – йдеться в повідомленні.

Україна залишається повністю відкритою для всебічного вивчення ситуації та узгодження висновків на основі всього комплексу наявних даних.

“Тільки Росія і її ракетний терор винні в події. У зв’язку з цим нагадуємо, що убезпечити регіон Центральної Європи від російських ракет можна тільки шляхом розвитку дієвого повітряного щита над територією України”, – йдеться в повідомленні.