Росія стягує до українського кордону і на окуповані території ракети і боєприпаси. Зокрема, країна-агресорка на початку серпня відправила з Улан-Уде ешелони, до яких входять 28 вагонів з боєприпасами, у тому числі з 32 ракетами до зенітно-ракетних комплексів С-300.

Очікується, що ці ешелони прибудуть до кордону з Україною орієнтовно у 20-х числах серпня. Про це повідомляє Управління стратегічних комунікацій ЗСУ, на яке посилається “Главред”.

Як зазначають у Страткомі, очевидно, що російські окупанти намагаються сконцентрувати ці ракети та боєприпаси біля кордону і на окупованих територіях до 24 серпня.

Крім цього, зазначається, що окупанти до середини серпня вилучили з арсеналу комплексного зберігання ракет, боєприпасів і вибухових матеріалів в Котово понад 120 контейнерів із ракетами до зенітно-ракетних комплексів (ЗРК) С-300.

“Відомо, що у районі Джанкоя було складовано близько 440 ТПК (транспортно-пускових контейнерів – ред.) до ЗРК С-300. Після інциденту в Джанкої поки що важко сказати, були ці ТПК знищені повністю, частково чи взагалі – ні”, – йдеться у повідомленні.

Також російські загарбники концентрують ракети до ЗРК С-300 у Зябрівці в Білорусі за 22 кілометри від українського кордону. Там кількість транспортно-пускових контейнерів перевищує 60 одиниць.

“Загроза масованого обстрілу території України, як мінімум, ракетами С-300 очевидна. З урахуванням прибуття ряду ешелонів до 20 числа, очевидно і те, що вони концентруються до 24 серпня”, – наголошують у Страткомі ЗСУ.