Радник голови Офісу президента Олексій Арестович заявив, що найближчим стратегічним завданням Кремля є варіант “двох Корей” для України, оформлених тим чи іншим чином. Головна мета не скасовується – це ліквідація України.

Для того, щоби досягти поставленого завдання, РФ необхідно примусити Київ до переговорів і змусити укласти умовний “Мінськ-3”, написав Арсетович у своєму Telegram-каналі, на якій посилається “Главред”.

“І зерновий шантаж, і нескінченні емісари на Заході та Сході, які обіцяють жахи цієї зими, мають на меті тільки одне – Мінськ-3, Мінськ-3, Мінськ-3”, – вважає радник глави ОП.

Арестович додав, що зараз РФ вирішує питання, як досягти укладення “Мінська-3”. Варіанти такі:

просто стати в оборону і вимотувати наші війська в ході нашого наступу;
завдати попереджувальних ударів з метою змусити нас передчасно витратити резерви, зазнати втрат і стати поступливішими на переговорах, а крім того, додатково захопити території для анексії або торгівлі;
комбінований: спочатку наступ, потім – оборона.
“Я ставлю на комбінований – у фіналі якого, за їхніми планами, все одно оборона і утримання своєї частини “Кореї”. Загальна політична та військова культура не дозволила б російському керівництву перейти до оборони прямо, для цього їм би довелося бути розумнішими. Тому зараз вони готують наступ”, – написав Арестович.

При цьому він прогнозує, що плани Кремля проваляться.

“Відбувається тому, що у них дуже погана система переведення політичних цілей у військові. А крім того – вкрай плутані політичні цілі, які постійно змінюються, шарахаючись, як п’яні, залежно від кон’юнктури вождя”, – пояснив радник ОП.