Співробітники Служби безпеки України перехопили телефонну розмову, під час якої російський загарбник віддає наказ розстріляти цивільних українців у Броварському районі Київської області, і розшукали свідка, якому вдалося вижити. Скоїв злочин окупант Антон Струєв.

Про це пише “Главред”.

Загарбник також особисто катував українців під час допитів у березні 2022 року.

“Старший лейтенант ЗС РФ Антон Струєв з позивним “Беркут” наказав розстріляти цивільних, СБУ знайшла чоловіка, який вижив. Українська спецслужба зібрала повну доказову базу на цього окупанта і вже повідомила йому про підозру за ст. 438 ККУ – порушення законів і звичаїв війни”, – зазначили в СБУ.

За даними Служби безпеки, Струєв особисто віддавав накази про розстріл мирних жителів під час окупації Броварського району Київщини.

“У розпорядженні СБУ – перехоплена телефонна розмова, в якій “Беркут” дає підлеглому цей злочинний наказ: “Та валіть там усіх!”. А в селах Мокрець і Заворичі окупант особисто брав у полон мирних жителів і жорстоко допитував їх”, – йдеться у повідомленні.

СБУ також вдалося знайти місцевого жителя, якому вдалося вижити після того, як за наказом Струєва російські окупанти намагалися його застрелити.

“Встановлено, що вранці 22 березня 2022 року Струєв наказав стріляти в цивільного жителя, який випадково опинився поруч. Окупанти залишили чоловіка помирати. Після важкого поранення той вижив. Він упізнав свого вбивцю і готовий свідчити проти нього в Міжнародному суді”, – розповіли в СБУ.

Антон Струєв народився в місті Кувандик Оренбурзької області РФ. Навесні 2022 року командував ротою окремої мотострілецької бригади.

9 травня бригаді, в якій служить окупант, президент РФ Володимир Путін присвоїв “почесне звання”.