Вищий антикорупційний суд(ВАКС), який запрацював у вересні, визнав винним депутата Київської обласної ради Олександра Мефодія. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу ВАКС.

«Сьогодні, 15 червня, колегія суддів Вищого антикорупційного суду визнала винуватим депутата Київської обласної ради у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369-2 КК України. Судом встановлено, що депутат Київоблради у квітні 2019 отримав неправомірну вигоду за вплив на співробітників правоохоронних органів, прокуратури та суду з метою повернення арештованого майна. Такі дії депутата були поєднані зі створенням умов, які кваліфіковані судом як вимагання», – йдеться в повідомленні.

Так, обвинувачуваному призначили покарання у виді позбавлення волі строком на 5 років з конфіскацією частини майна, а саме автомобіля.

Зазначається, що вирок колегії суддів ВАКС може бути оскаржено протягом тридцяти днів з дня його проголошення, якщо подати апеляційну скаргу до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду.

 

Нагадаємо, ВАКС заарештував головного податківця Києва у справі “рекордного хабара”

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

За бійку з поліцейським: в Києві судитимуть колишнього заступника мера Слончака

Судитимуть рецидивіста, який грабував киян та вчинив розбійний напад на пошту