У Київському національному університеті театру, кіно і телебачення ім. І. Карпенка-Карого створили робочу групу з розслідування інформації про домагання до студенток з боку викладачів.

“З метою встановлення істини та визначення винних університет створив робочу групу з розслідування наявної інформації про харасмент”, – ідеться в повідомленні прес-служби вишу, на яку посилається “Інтерфакс-Україна”.

Виконувачка обов’язків ректора Інна Кочарян закликала всіх причетних зв’язатися з нею особисто для повідомлення таких фактів, “з огляду на морально-етичний аспект і жахливість ситуації”.

Раніше у ЗМІ з’явилася інформація, що викладача вишу, радянського й українського актора Володимира Талашка звинуватили в сексуальних домаганнях до студенток.

9 серпня Міністерство культури та інформаційної політики України ініціювало службове розслідування у зв’язку з цими звинуваченнями, а також закликало керівництво університету сприяти оперативній і всебічній перевірці всіх наведених випускницями фактів.

Водночас у виші заявили, що офіційні звернення та скарги на домагання до студенток з боку викладачів до них не надходили.