Семеро кандидатів претендують на посаду генерального директора державного концерну Укроборонпром, яку нині обіймає Павло Букін.

Про це в інтерв’ю “ЦЕНЗОР.нет” розповів голова наглядової ради держконцерну Айварас Абромавичус.

“Генерального директора Укроборонпрому Павла Букіна потрібно міняти, тому що він недостатньо ефективний. І, як практика показує, пов’язаний якимись старими обов’язками… З довгого списку претендентів рекрутери відібрали шорт-лист з 7 кандидатів, троє з яких готові працювати в новій команді. Імен цих людей називати не буду, вони проходять спецперевірку після співбесіди в Офісі Президента, але це команда професіоналів, з великими досягненнями”, сказаві він.

За словами Абромавичуса, ідеться про відомих топ-менеджерів з різними досвідами: машинобудування, авіація, фінанси, управління персоналом.

Кандидатів перевіряли на наявність або відсутність конфлікту інтересів, бізнесу в секторі оборони й безпеки, а також, чи працюють у них в цій галузі родичі.

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман вніс президенту Володимиру Зеленському подання на призначення главою держконцерну “Укроборонпром” Олексія Тимофєєва.

Укроборонпром це об’єднання багатопрофільних підприємств різних галузей оборонної промисловості України, яке підпорядковується Міністерству оборони.