У Національному музеї історії Києва 5 липня відбудеться офіційне відкриття виставки, яка присвячена підкупу виборців.

Зокрема, у “Музеї” виборчого трешу будуть представлені найбільш яскраві та безглузді приклади “змагання гаманців” політиків під час виборів останніх років. Про це повідомили організатори заходу “Рух ЧЕСНО” у дописі на Facebook.

““Музей” має освітній характер, не несе жодної агітаційної мети та покликаний продемонструвати виборцям, чому “гречкосійство” — ганебне явище української політики. Ані Рух ЧЕСНО, ані Національний музей історії України не виступають за чи проти будь-якого політика чи політичної партії. У музеї буде дотримано баланс експонатів від різних політичних сил”, – наголосили організатори.

“Мета “Музею” виборчого трешу — нагадати українцям, що ганебне явище “гречкосійства” не має толеруватися у свідомому суспільстві, адже призводить лише до змагання “гаманців”, а не досвіду та програм політиків”, – пишуть у дописі.

Кожен охочий може відвідати експозицію попередньо зареєструвавшись. Виставка буде відкрита щодня до 10 серпня. Вхід на експозицію 5 липня та 6 липня — безкоштовний, у решту днів — за вартістю стандартного квитка Національного музею історії України.