Поліція затримала власників приватної клініки, яка під прикриттям надання послуг з сурогатного материнства, продавала немовлят до Китаю. Про це повідомляє Хрещатик з посиланням на пресслужбу прокуратури Києва та фб-сторінку заступника голови МВС Антона Геращенка.

“Поліція припинила злочинну діяльність міжнародної транснаціональної групи, яка протягом тривалого часу займалася продажем новонароджених у Китайську Народну Республіку. Організаторами злочинної групи виявилися головна лікарка приватної репродуктивної клініки, громадянка України 1970 року народження, та її син, громадянин України 1992 року народження. До групи також входили троє громадян КНР і два українці”, – зазначив Антон Геращенко на свої сторінці в Фейсбук.

Клієнтами “фірми” були самотні китайці гомосексуальної орієнтації. Для вивозу немовлят за кордон вони реєстрували в Києві фіктивний шлюб з українкою, яка народжувала дитинку та відмовлялась від неї на користь “батька”.  Процедура коштувала 50 тис доларів. На причетність до схеми поліція перевіряє близько 140 китайців.

“У ході слідчих дій також були встановлені адреси квартир, де утримувалися новонароджені діти до вирішення питання про їх переміщення через кордон. Так, у квартирі хостельного типу на території Солом’янського району столиці правоохоронці виявили 5 новонароджених дітей віком від 2 до 6 тижнів, які перебували під наглядом двох жінок та чоловіка”, – повідомляє пресслужба прокуратури.

Фото: пресслужба прокуратури Києва

Нагадаємо, в березні 2020 року поліція на Київщині розшукувала горе-мати, яка викинула немовля на смітник.

Долучайтесь до нашого телеграм-каналу – читайте актуальні новини Києва!

Читайте також:

Головне – не сидіти в очікуванні! Як використовують карантин собі на користь театрали, ресторатори та дизайнери

Директора комерційної структури судитимуть за знищення санаторію під Києвом

У скільки обходиться лікування COVID-19, наслідки пожеж для столиці: брифінг Кличка (наживо)