Розмір сплати за проїзд у столичних маршрутках може зрости до 10 грн. З проханням змінити правила перевезення пасажирів звернулась до КМДА Асоціація перевізників Києва та Київської області. Про це повідомляє Хрещатик.News .

Перевізники зазначають, що потік пасажирів під час карантину скоротився майже вдвічі. Тому вони наполягають на становленні економічно обґрунтованому тарифі і просять сприяти залученню кредитних коштів на придбання рухомого складу.

“Влада дотує перевезення комунальних підприємств – “Київського метрополітену”, “Київпастрансу”, а про приватний транспорт, маршрутні таксі, які перевозять більше пасажирів, ніж весь громадський наземний транспорт Києва, забувають. Ми просимо владу розібратися в питанні компенсацій за перевезення пільговиків. Приватні перевізники готові возити людей хоч по 5 гривень, але за умови, що їм буде за це доплачувати місто. Адже нам потрібно купувати новий рухомий склад, витрачати гроші на ремонт, купувати пальне. Це досить великі кошти”, –  прокоментував ситуацію голова Асоціації перевізників Ігор Моїсеєнко.

На підвищенні сплати за проїзд перевізники не наполягають, проте не виключають цього.

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

У салоні маршрутки на очах у пасажирів побились водій із пасажиром (відео)

В Києві водій маршрутки заснув за кермом та влетів у МАФ (фото)

На Троєщині запустили новий автобусний маршрут: куди можна доїхати