На сайті Київради збирають підписи для проекту «Простір майбутнього», який має стати візиткою Києва. Багатофункціональний архітектурний комплекс для розвитку культури, освіти й мистецтва пропонують створити на вулиці Малевича. Про це повідомляє “Київ Вечірній” з посиланням на сайт електронних петицій.

“Всі палаци мистецтв, які існують в Києві, створені ще в радянські часи і перевантажені на 150-200 відсотків. Більше того, вони існують винятково для дітей і підлітків. Основна відмінність нашого центру в тому, що він буде для всіх, незалежно від віку, віросповідання чи національності”, — вважає автор петиції Сергій Собірайський.

Нову ідею підтримують у Київраді, Академії мистецтв України та «Києво-Могилянській Академії».

“Ідея «Простір майбутнього» — створення сучасного культурно-мистецького центру в моєму окрузі. Йдеться не про звичайний палац юнацтва і творчості, а про сучасний архітектурний об`єкт. У ньому будуть діяти постійні виставки, музей, сучасні біліотеки з аудіокнигами, різноманітні гуртки. Там кожен киянин, незалежно від віку зможе проявити свої здібності й таланти”, — вважає депутатка Олеся Пинзеник.

Читайте також:

П13: у 13 павільйоні ВДНГ створять центр сучасної культури

Будинок Брезгунова та інші: у 2020 році у Києві реставрують 4 культурні пам’ятки