В Києві стартувала профілактична акція патрульної поліції “Увага! Спецсигнали!” Про це повідомив перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

За допомогою таких заходів патрульні перевірятимуть, чи пропускають водії на дорозі машини оперативних служб. Протягом двох тижнів на дорогах лунатиме сигнал швидкої допомоги, пожежної чи патрульної машини. Порушників зупинятимуть і штрафуватимуть. Неввічливість на дорозі коштуватиме водіям 510 грн.

“Такі заходи ми проводимо для того, щоб нагадати водіям про важливість давати дорогу спецтранспорту й актуальність цієї проблеми. Адже існують непоодинокі випадки, коли водії ігнорують маячки і звукові сирени та свідомо не пропускають оперативні автомобілі, які поспішають на виклик. Але не треба забувати, що спецтранспорт спішить на виклик, бо хтось потребує негайної допомоги, а втрачений час може коштувати комусь життя”, — наголосив Олексій Білошицький.

В поліції нагадують, що часто-густо прикрі ситуації, коли водії і не думають поступатися дорогою спецтранспорту,  завершуються ДТП. На жаль, навіть з фатальними наслідками.

Читайте також:

Страшна ДТП на Полярній: фура зім`яла дві автівки, одна перевернулась на дах (відео)

Жахливе ДТП на Осокорках: п’яний молодик на Лексусі збив закохану пару на тротуарі (відео)