В окупованих Донецькій та Луганській областях триває так званий “перепис населення”. Про це свідчить звіт Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

“14 жовтня 12 осіб з непідконтрольних урядові районів Донецької області сказали спостерігачам, що взяли участь у переписі населення. У центрі перепису населення, розташованому в навчальному закладі в Горлівці, три жінки та два чоловіки, які проводили перепис, повідомили Місії, що люди, які збирають дані для нього, пройшли навчання, і що їм видавалися буклети з інструкціями. Поруч із іншим подібним закладом у Горлівці чотири жінки повідомили Місії, що перепис населення був добре проанонсований в ЗМІ, і що мешканці також отримували SMS-повідомлення”, – йдеться у звіті.

“Того ж дня в н. п. Голубівка (кол. Кіровськ; непідконтрольний урядові, 51 км на захід від Луганська) і н. п. Лозівський (непідконтрольний урядові, 32 км на захід від Луганська) двоє жителів (чоловіки у віці 35 та 75 років) розповіли, що особи, які проводять “перепис населення”, відвідали їхнє місце проживання та не вимагали жодних документів з метою збору даних для перепису”, – повідомляє Місія.

Нагадаємо, що перепис населення цих областей розпочався 1 жовтня. Йому підлягають всі особи, які були прописані до 2014 року на окупованих територіях.

Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляє, що окрім традиційної інформації переписувачі збирають і “специфічну, що стосується офіційного чи неофіційного працевлаштування, у державних чи приватних установах та питання, що пов’язані з громадською активністю”.

Як писав портал “Хрещатик.news”, генерал Бондар повідомив, які населені пункти увійдуть у “сіру зону”.

Читайте також:

Путін звинуватив Зеленського в неспроможності забеспечити розведення військ

Розведення військ відкладається – Пристайко