У тимчасово окупованому Мелітополі Запорізької області не залишилося українських газет, радіо, телебачення: 90% інформаційного простору – кремлівська пропаганда.

Про це 2 травня написав у Facebook голова Національної спілки журналістів України (НСЖУ) Сергій Томіленко, на якого посилається “Гордон”.

“Насамперед окупанти захоплювали сучасні засоби інформації та комунікації: виставили свою варту біля телевежі на південному виїзді з міста й узяли під контроль усі радіочастоти. Незабаром замість українських каналів на Т-2 з’явилися окупаційні. До міста прибули підготовлені росіяни-технологи, відповідальні за виробництво локальної пропаганди”, – повідомив голова НСЖУ.

Зокрема, окупанти почали видавати під відомим мелітопольським брендом газету МВ, яка є рупором окупантів, “хвалить турботливих чеченців, інформує про російські порядки в місті та районі, про гуманітарну допомогу”.

“Їм на допомогу дали директора місцевої ТРК “МТВ-плюс” Олега Шостака. Нині Олег Шостак став такою “важливою персоною”, що пересувається містом лише в супроводі конвою. Возять його вранці щодня з бізнес-центру на планірки військово-цивільної адміністрації”, – розповів Томіленко.