На цей день в окупованому Криму позбавлені волі в рамках політичного або релігійного переслідування 87 українських і кримськотатарських активістів. Про це повідомила Таміла Ташева, координатор правозахисної організації КримSOS.

“Кримських татар, кримських мусульман, які проходять за цими справами, 63 людини. Загалом, якщо ми говоримо про українських заручників, то там 87 осіб. Не так давно було 86, але минулого тижня було затримано українського активіста Олега Приходька. Він перебуває в слідчому ізоляторі”, – розповіла Ташева на прес-конференції в прес-центрі агентства “Інтерфакс-Україна”.

Координатор правозахисної організації також зазначила, що всі списки заарештованих у Криму громадян України було передано в Офіс Президента Володимира Зеленського
“Щодо кожного політв’язня було розписано, якщо у когось були хронічні захворювання. Списки передавалися як попередньому президенту, так і новообраному – Володимиру Зеленському. Це консолідовані списки громадських організацій. Це постійна робота і комунікація з ОПУ”, – розповила Таміла.

З приводу звільнення полонених Таміла Ташева розповіла наступне: “Наскільки нам відомо, найближчий обмін, який планується, стосується полонених на сході (України – ІФ). Наступним буде обмін полонених, які перебувають на території Росії та окупованого півострова”.

Нагадаємо, портал “Хрещатик.news” повідомляв, як Київ святкуватиме День захисника України.

Читайте також:

Путін звинуватив Зеленського в неспроможності забеспечити розведення військ

Скільки відпочиватимуть українці у 2020 році