Голова Офісу президента Андрій Богдан подав до суду на журналістів “Схем” і НСТУ (суспільний мовник) за твердження, що він 11 разів перетинав білоруський кордон і 6 разів російський. Він просить це спростувати.

Таку причину позову повідомили в Офісіс агентству “Укрінформ”.

“У випуску програми стверджувалося, що протягом 2018 початку 2019 року Андрій Богдан перетинав Білоруську повітряну ділянку кордону 11 разів. Крім того, повідомлялося, що нібито починаючи з 2014 року він 6 разів перетинав російський кордон і в аеропорту “Внуково” зафіксовано три вльоти і три вильоти юриста”, – вказали в Офісі.

Відеосюжет розміщений на YouTube-каналі та веб-сайті ПАТ “НСТУ” та Радіо Свобода.

Також в Офісі зазначили, що Богдан спершу намагався врегулювати питання без суду звертався письмово двічі до журналістів і надавав копію офіційної відповіді Головного центру обробки спеціальної інформації Державної прикордонної служби. Відповіді, за словами ОП, свідчить голова Офісу перетинав кордон у напрямку Росії та Білорусі двічі у травні 2014.

“Незважаючи на наявність офіційної відповіді Державної прикордонної служби України, письмові вимоги про спростування інформації були залишені без задоволення”, – ідеться у відповіді.

Суспільний мовник відповів Богдану, що не несе відповідальності за зміст передачі “Схеми”, яка виходить у неї в ефірі, передає “Укрінформ”.

Голова Офісу президента Андрій Богдан подав до суду на журналістів програми “Схеми” та “Суспільне”. Позов надійшов до суду 20 серпня.