В Офісі президента пояснили звільнення Романа Безсмертного з посади представника України в Тристоронній контактній групі. Нині, зазначають, відстоювати позицію України на переговорах у Мінську делеговано Леонідові Кучмі. Під його керівництвом й формується ефективна команда для участі у переговорному процесі Мінського формату, повідомляє TheБабель.

“Мінський переговорний процес на сьогодні залишається єдиним майданчиком, де Україна має можливість вести перемовини з важливих питань, що стосуються Донбасу, зокрема щодо припиненню вогню, повернення в’язнів, обміну утримуваними особами. Президент делегував організацію відстоювання позицій України у складному переговорному процесі другому Президенту України Леоніду Кучмі. Під його керівництвом ми наразі формуємо найбільш ефективну команду, яка зможе продуктивно захищати позицію України в рамках Тристоронньої контактної групи у Мінську”, йдеться у відповіді.

9 липня Роман Безсмертний увійшов до Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі. 13 серпня Президент Володимир Зеленський указом звільнив його від обовʼязків представника України. Як йдеться в офіційному документі, з політичних питань. Сам Безсмертний заявив, що дізнався про власне звільнення від журналістів.