З вечора 12 травня до ранку 13 травня російські війська завдали безліч авіаударів по містам в п’яти областях України. За попередніми даними, внаслідок обстрілів загинуло троє людей, ще не менше 10 отримали поранення різного ступеня тяжкості.

Про це пише Realist.

Харківська область
За даними ДСНС, о 16:35 ворожий снаряд потрапив до ангарної будівлі в селі Шебелинка Ізюмського району, внаслідок чого сталася пожежа. Площа загорання склала близько 200 кв.м. Горіла покрівля ангара та 10 вантажівок.

Вогонь вдалося ліквідувати о 19:00. Внаслідок обстрілу та пожежі загинули 3 людини, ще 5 постраждали.

Вночі ракетним ударом було знищено Дергачівський будинок культури, який на час війни став гуманітарним штабом. Наразі місцева влада працює над вирішенням логістичних питань та повідомляє про те, що сьогодні видачі гуманітарної допомоги не буде.

Херсонська область
Російськими окупантами з артилерії було обстріляно мирну колону біженців, які виїжджали з Херсонської області з боку Берислава. Про це повідомив голова ОВА Кривого Рогу Олександр Вілкул.

“Орки їх зібрали вранці, тримали близько тисячі машин під палючим сонцем і почали випускати тільки після обіду партіями по 200 машин, щоб прикрити пересування власної військової техніки. О 16:00 по мирній колоні, яка була вже на нашій підконтрольній території в районі Білої Криниці, орки завдали підлого удару”, – заявив Вілкул.

Повідомляється, що від розриву снарядів постраждали мирні люди, зокрема дитина 2011 року народження. Разом з жінкою 1954 року народження вона отримав осколкові поранення. Їм надано всю необхідну допомогу. Жінка перебуває в одній із лікарень Кривого Рогу.

Миколаїв
Вночі, через попадання боєприпасів та їхніх уламків зафіксовано дві пожежі у Корабельному та Інгульському районах Миколаєва. За повідомленням ДСНС, горів металевий вагончик на площі 30 м² та дах будівлі на 3 м².

Пожежі були ліквідовані. Внаслідок обстрілів вагончика постраждали чотири особи.

Сумська область
У п’ятницю, 13 травня, близько 00:05 з території Росії було завдано двох ракетних ударів по прикордонному населеному пункту Очкіно на Сумщині. Про це повідомляє Оперативне командування “Північ”.

За попередніми даними, людських втрат немає.

Запоріжжя
О 23:00 російські окупанти завдали ракетного удару по місту Запоріжжя. Інформація про руйнування та постраждалих уточнюється. Крім того, за повідомленням Сил оборони Запорізького краю, рашисти завдають ударів по мирним селам та містам.

Популярні новини зараз

У Києві правоохоронці затримали чоловіка, який жорстко побив охоронця супермаркету через зауваження

Міст-хвиля, що будується на Оболоні майже готовий — тепер його іменують "по-новому" та готові відкрити

У Києві люди вийшли на акцію "Free Azov" на підтримку військовополонених

Став відомий рейтинг найсильніших та найслабших шкіл Києва за результатами НМТ 2023

Показати ще

“Окупанти вели обстріли в напрямку населених пунктів із застосуванням літака Су-25, танка, реактивної системи залпового вогню “Град”, ствольної артилерії, 120 мм мінометів та великокаліберних кулеметів, стрілецької зброї за такими напрямками: Оріхів, Полтавка, Малий, Чарівне, Времівка, Новоданилівка, Ольговське, Новоандріївка, Новоіванівка, Червоне, Зелене поле”, – повідомляють військові.