Україна активізує діалог з НАТО для обговорення можливих шляхів зміцнення обороноздатності східного флангу НАТО у відповідь на агресивні дії Росії і припинення дії Договору про ліквідацію їх ракет середньої і меншої дальності.

“В Україні розчаровані припиненням дії “Договору між США і СРСР про ліквідацію їх ракет середньої і меншої дальності” через ситуацію, яку створила навколо нього Росія, і розуміють вимушені дії США”, – йдеться в заяві МЗС України.

Спільно з США Україна засудила розробку і випробування Росією балістичної ракети РС-26 “Рубіж” на дальність близько 2200 км та розширення бойових характеристик оперативно-тактичного ракетного комплексу “Іскандер-М”.

“В Україні особливо стурбовані інформацією про те, що Росія розробила і вже розмістила ядерну ракетну систему середньої дальності, в зоні досяжності якої перебувають деякі європейські столиці, а також з приводу проведення в березні 2019 року в окупованому Криму військових навчань з використанням комплексу “Іскандер- М”, – резюмують українські дипломати.

Закінчення дії Договору про ліквідацію ракет середньої та малої дальності означає, що Європа “втрачає частину своєї безпеки”.