Кажуть, в Києві є МАФи, які належать кличківцями, наприклад, ціла секція МАФів на Шулявці.
Про це пише Тетяна Лупова на своїй сторінці в Factbook.
І нібито її навіть спробували знести, але допоміг Микола Тищенко, який через свого старого друга Дениса Комарницького наближений до мера. І ось незаконні споруди знову відбудовані, а Коля отримує з них своє?
А ось оригінальний МАФ-автомийка. Вона – під дахом вже у кума самого Кличка – Артура Палатного на Гарматній, 9.
А тепер найцікавіше – персональний МАФ самого Віталія Володимировича, де розмістився продуктовий магазин. Адреса – Саксаганського 86/88.
Тобто Кличко протягом семи років закривав очі на незаконні МАФи бо він і його наближені мають долю?
У ЗМІ пишуть, що Кличко, Палатний, Тищенко, Білоцерківець та багато інших з оточення мера знімають чорну касу з цих самих незаконних МАФів. Але йому цього виявилося мало – і вони хочуть знести законні точки, щоб поставити на їх місце свої і своїх друзів. Для цього вони планують протягнути через Київраду два документа, проекти рішень вже доступні на сайті КМДА ось перший.
Ось другий.
У разі їх прийняття в існуючому вигляді, можна буде під абсолютно безглуздими приводами легко зносити тимчасові споруди.
При цьому чесно погодити розміщення точки буде практично неможливо, так як буде потрібно безліч дозволів. Це зроблено, щоб ділянки потрапляли тільки до тих, хто працює на самого Кличка або його друзів. Все це стане початком нещадного переділу ринку, який за підсумком залишить без бізнесу і без засобів до існування чесних підприємців. Особливо цинічним є той факт, що замість того, щоб допомагати малому бізнесу, який постраждав від пандемії, як це було в більшості європейських країн, Кличко вирішив добити його. Хоча саме чесні представники малого бізнесу платять податки і забезпечують зарплатами найманих працівників.
Ось вони – реальні малі підприємці. Послухайте, що вони говорять.

Кличко всі ці роки не допомагав малому бізнесу, не захищав його – але кияни впоралися. Вони самі подолали всі складнощі, включаючи локдауни. Люди кажуть: просто дайте нам працювати, не вбивайте наша справа. Мало того, що легальний малий бізнес і так програє незаконним МАФам, так як платить податки, оренду, комуналку. А нелегали – тільки хабарі. Так тепер мер вирішив їх просто добити, зачистити під себе ринок і класти ще більше чорної готівки в свою кишеню, в той час як міськбюджет втратить значну частину доходів.