В мережу потрапляють крихти інформації щодо “завмерлого” будівництва метро на Виноградар. Метробудівці навіть не оприлюднили інформацію про збійку в тунелі, яка відбулася наприкінці серпня.

Про це, як пише “Великий Київ”, у своєму Facebook написав журналіст Олег Тоцький, який активно слідкує за ситуацією.

Він оприлюднив фото зі стовбура на Сирці. “Погляд на новий тунель зі старого. Всередині нового тунелю можна розглянути хвостові візки прохідницького комплексу“, – прокоментував журналіст світлину, яку, за його ж словами, йому передали “добрі люди”. Коли вона була зроблена, невідомо.

Він також зазначив, що “легально провести зйомку в багатостраждальному “метро на Виноградарі” вже давно неможливо”, тому доводиться “по крихтах збирати картинки та відео зсередини завмерлого будівництва“.

“На їхній основі вже накопичився матеріал про збійку (підземна виробка у шахті або в метрополітені, що з’єднує дві близькі виробки, наприклад, зустрічні, та призначена для різних допоміжних цілей, – прим. “ВК”), яка сталася 24 серпня… Я сподівався, що цей момент вдасться сфотографувати” – додав журналіст.

Відповідаючи на питання своїх підписників, чому наразі немає можливості легально знімати процес будівництва, він написав: “Чому – не знаю. Але, гадаю, це якось пов’язано з тим, що за останні місяці немає жодних офіційних новин. Навіть про збійку, що відбулася”.

За його даними, “єдина напівжива ділянка” будівництва метро на Виноградар розташована за проспектом Правди на вул. Межовій.