В Києві під час дії карантину через коронавірус зареєстровано на 50% менше шлюбів, ніж за відповідний період минулого року – 684 шлюби. Про це розповіла «Вечірньому Києву» керівниця відділів державної реєстрації актів цивільного стану (ДРАЦС) Рада Дашутіна, інформує сайт Хрещатик.news.

«З першого дня впровадження карантину відділи продовжували реєструвати шлюби та розірвання шлюбів за раніше поданими заявами. Разом із тим, як показав досвід, у цей, відверто кажучи, нелегкий для суспільства час, виявилося, що багато закоханих пар прагнуть стабільності у відносинах, зокрема офіційного їх засвідчення державою», – розповіла Рада Дашутіна.

За її словами, церемонія одруження проводиться відділами ДРАЦС як і зазвичай, але з дотримання карантинних правил.

«Звісно, з огляду на наявну загрозу ще більшого поширення коронавірусу, наречені та працівники відділів спілкуються, отримують документи у масках та рукавичках. І якщо на початку карантину деякі наречені виявляли побажання, щоб на церемонії була присутня певна кількість запрошених (здебільшого до 8 людей), то на сьогодні життя та здоров’я батьків своєї другої половинки та друзів постають на перше місце. Все більше пар хочуть, щоб церемонія була проведена лише для них», – пояснила Рада Дашутіна.

Вона розповіла, що молодята з гумором та фантазією підходять до церемонії.

«Іноді це маленький ритуал з жестів чи запальний танець або символічний поцілунок у масках. Загалом святковий настрій в такий день – це головне для наречених, а ми в свою чергу робимо все, щоб він у них був. Пар, які б відкликали свої заяви або вирішили перенести дату реєстрації шлюбу на інший день, у зв’язку з карантином не багато (близько 10 %)», – зазначила Рада Дашутіна.

За словами Ради, весілля переносять тільки ті пари, які хочуть відгуляти свято у великій компанії.

Нагадаємо,  в столиці заборонили одружуватись через карантин

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

14 лютого в Києві відгуляють 155 весіль

14 лютого в Києві закохані зможуть взяти шлюб до опівночі