Служба безпеки України викрила розкрадання понад 10 мільйонів гривень керівництвом “Київзеленбуду”. Гроші були виділені на благоустрій парку.

Оперативники встановили, що заступник генерального директора в змові з представниками бізнесу, який схожий на фіктивний, організували механізм розпилу грошей, які виділили на капітальний ремонт парку “Партизанська Слава” в Дарницькому районі Києва, повідомляє прес-служба СБУ.

Досудове розслідування задокументовало факти завищення обсягів і вартості виконаних робіт на загальну суму понад 10 млн гривень. Це підтвердило висновок експертів Київського науково-дослідного інституту судових експертиз.

В ході обшуків вилучено електронні ключі і носії інформації, що містять фінансово-господарську і бухгалтерську документацію, що підтверджує протиправну діяльність посадових осіб комунального об’єднання і комерсантів.

В рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України, оголошено про підозру заступнику генерального директора по капітальних вкладеннях комунального об’єднання “Київзеленбуд” та представнику комерційної структури.

Відповідно до Закону України про державні закупівлі від 25.12.2015 №922-VIII Комунальне об’єднання з утримання зелених насаджень “Київзеленбуд” здійснює закупівлі через систему “ProZorro”.