В КП “Київський метрополітен” дали відповідь на запитання, які самокати можна перевозити в підземці, а які заборонено.

Про це йдеться в матеріалі Depo.Київ.

Незважаючи на нещодавний дозвіл на перевезення самокатів в метро працівники підземки часто не пускають користувачів даних транспортних засобів. В метрополітені заявили, що згідно з існуючими правилами, забороняється перевезення речей, габаритні ознаки яких перевищують 200 см.

Таким чином, в метро зазначили, що перевезення самокатів, габаритні розміри яких за сумою становлять 120 см і більше, підлягають оплаті в розмірі встановленого тарифу на одну поїздку, оскільки такий самокат вважається окремим багажем, що потребує додаткової оплати. Простіше кажучи — за поїздку в метро з таким самокатом доведеться віддати 16 грн замість восьми.

Самокати, габарити яких перевищують 200 см, перевозити взагалі заборонено. Транспортники зазначили, що пасажири та інші особи не мають права пересуватись на самокатах, скейтах, роликах, тощо на об’єктах метрополітену.

Водночас габарити самокатів на станції ніхто усе одно не заміряє, тож, аби полегшити собі життя, працівники станцій просто нікого з ними не пускають.