Прокуратура Києва, вперше домоглась реального покарання для чоловіка за домашнє насильство. Про це повідомляє Прокуратура міста Києва.

Зазначається, що Київська місцева прокуратура № 5 підтримала державне обвинувачення у кримінальному провадженні стосовно 33-річного місцевого мешканця, який систематично скоював психологічне та фізичне насильство у сім’ї (ст.126-1 КК України).

Зловмисник систематично ображав нецензурними висловлюваннями свою дружину, залякував та принижував її психологічно, та погрожував їй фізичною розправою. Зазначається, що домашнє насильство відбувалось на очах малолітніх дітей.

Як повідомляється, з січня по жовтень 2019 року, цей чоловік 9 раз притягувався до адміністративної відповідальності за вчинення домашнього насильства (ст.173-2 КУпАП), проте складені адмінпротоколи не вплинули на підозрюваного і не змінили його поведінку стосовно дружини.

За результатами судового розгляду Оболонським районним судом міста Києва зловмисника засуджено до 3-х місяців арешту та взято під варту у залі суду.

Прокуратура підкреслює, що це перший вирок за домашнє насильство у столиці.

Нагадаємо, протидія сімейному насиллю: на чергування заступили мобільні групи

Читайте також:

За бійку з Герусом: Ляшка викликали в прокуратуру

Під Києвом злодій за одну ніч обчистив десятки будинків (відео)