В Києві відновили роботи заклади фізичної культури і спорту. Але в умовах карантину вони можуть працювати з дотриманням певних правил. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу КМДА.

Для допуску до спортивних приміщень та занять фізкультурою та спортом є низка вимог:

  • одночасне перебування у закладі не більше однієї особи на 10 квадратних метрів площі зали для індивідуальних занять та однієї особи на 5 квадратних метрів площі зали для групових/командних занять,
  • не більше 10 осіб у групі,
  • працівники та відвідувачі обов’язково мають мати при собі захисну маску чи респіратор,
  • дозволено проведення спортивних, молодіжних та спортивно-масових заходів, у тому числі масові тренування на відкритих майданчиках, та спортивні змагання,
  • участь у таких заходах можуть брати не більше 50 осіб, окрім заходів, що передбачають перебування учасників протягом тривалого періоду на одній території,
  • дозволено функціонування басейнів для навчально-тренувальних груп та індивідуального відвідування, при умові, що заняття проводяться з дотриманням норм одночасного перебування на одній доріжці.

Також, у всіх приміщеннях, де проводяться заняття, мають бути розміщені додаткові місця для обробки рук антисептиками, паперові рушники та контейнери для їх утилізації.

В.о. директора Департаменту молоді та спорту Людмила Панченко наголосила на тому, що карантин ще триває, тому необхідно обов’язково дотримуватись засобів індивідуального захисту.

«Попри відновлення роботи спортивних закладів, ми наголошуємо на тому, що карантин триває і необхідно дотримуватися особистої гігієни та дезінфекції рук. Ми слідкуємо за тим, аби адміністрації спортивних шкіл дотримувалися всіх правил та рекомендацій та створювали належні умови для забезпечення проведення навчально-виховного процесу під час карантину», – зазначила в.о. директора Департаменту молоді та спорту Панченко Людмила.

Нагадаємо,  МОЗ затвердило дозволи та заборони для відкриття спортзалів та басейнів.

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Антирекорд по COVID-19: Степанов погрожує знов посилити карантин

З 5 червня в Україні новий етап пом’якшень: що дозволено