Про процес утилізації на своїй сторінці у Facebook написав депутат Київської міської ради, голова постійної комісії з питань екологічної політики Костянтин Яловий, передає Хрещатик.News.

«Спалювання використаних масок та рукавичок проводиться у два етапи. Спочатку контейнери з відходами знищують у спеціальній печі при 750 градусах. Після цього рештки – при температурі 1200 градусів», – повідомив Костянтин Яловий.

Фото: Костянтин Яловий/facebook

Потім гази, утворені під час утилізації, проходять через очисну систему під назвою скрубер, і лише після цього надходять у повітря.

«При згорянні утворюються гази, які спершу проходять через скрубер (систему очищення), і тільки потім потрапляють в атмосферу», – відзначив Костянтин Яловий.

Депутат також розповів, чому утилізацію використаних масок та рукавичок необхідно здійснювати саме шляхом знищення при високій температурі.

«Спалювати використані маски і рукавички саме таким чином – дуже важливо з двох причин. По-перше, щоб вони не стали сміттєвою проблемою Києва, забруднюючи узбіччя, парки, потрапляючи у водойми. Нагадаю, використані засоби захисту не піддаються переробці й розкладаються близько ста років. По-друге, щоб знищити “невидиму загрозу” – віруси та бактерії, які можуть залишатися на масках та рукавичках і потенційно загрожувати людям», – написав Костянтин Яловий.

Фото: Костянтин Яловий/facebook

Він також висловив надію, що проекти по утилізації використаних засобів індивідуального захисту запрацюють і в інших містах України.

«Дуже хочеться, щоб подібні проекти почали реалізовувати по всій Україні. Це вклад в екологію і в боротьбу з коронавірусом у нашій державі», – додав Костянтин Яловий.

Фото: Костянтин Яловий/facebook

Нагадаємо, в Києві майже тиждень працюють 15 пунктів зі збору використаних масок та рукавичок. 14 з них відкриті у магазинах торговельних мереж Billa та METRO Cash & Carry, а ще один пункт нещодавно з’явився у громадській приймальні Костянтина Ялового.

Долучайтесь до нашого телеграм-каналу – читайте актуальні новини Києва!

Читайте також:

Карантин може бути продовжений до літа

У Києві створять 10 зелених зон: найбільше в Голосіївському районі

Популярні новини зараз

"Обіймаю тебе, моя Україно!". У Броварах нове патріотичне поповнення у колекції стінописів

₴9,7 млрд — саме стільки було виділено урядом на захист Трипільської ТЕС

Завдяки рішенню одного з судів Києва, вилучене військове майно на майже ₴3 млн, передадуть в/ч ЗСУ

Вакарчук присвятив пісню кримським татарам

Показати ще

В столиці заборонять використання тварин для фото і відео