В комунальній організації Київгенплан розповіли, що нова магістраль розвантажить вулиці в історичній частині Києва. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу КМДА.

«Вулична мережа столиці потребує розвитку. У більшості європейських міст показник щільності магістральної мережі в декілька разів вищий, ніж у Києві», – пояснив начальник КО «Київгенплан» Сергій Броневицький.

Зазначається, що побудова нової магістралі виконуватиме функцію повноцінного правобережного підходу до Дарницького мосту, який розвантажить трафік Південного мосту та міст Патона.

«Наш пріоритет – це створення громадських та пішохідних зон, особливо у центрі Києва, розвиток громадського транспорту, перш за все рейкового, створення відокремлених смуг для руху громадського транспорту, розвиток веломережі. Передбачається, що з часом саме громадський транспорт відіграватиме провідну роль у перевезенні пасажирів. Але водночас не менш важливе будівництво перехоплюючих паркінгів, розв’язок, мостів, а також магістралей. Тому що 25 % населення користуються приватним автотранспортом, і для них також потрібно створити комфортні умови», – додав Сергій Броневицький.

Нагадаємо,  над річками Либідь і Сирець за Генпланом передбачена магістраль

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

За новим Генпланом, висотки будуватимуть виключно за межами центру Києва

На виїздах із Києва зведуть сучасні автовокзали: Генплан