Поліція Києва припинила канал незаконної легалізації іноземців, який організували працівниці міграційної служби. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на Відділ комунікації поліції Києва.

За 5 тисяч доларів працівниці міграційної служби оформлювали закордонні паспорти, використовуючи анкетні дані померлих киян.

За місцем проживання та роботи чиновниць київські оперативники вилучили оргтехніку, бланки анкет-заявок, флеш-накопичувачі та персональні ключі доступу до системи Державної міграційної служби України.

Зловмисницям загрожує до 10-ти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

«У ході розслідування матеріалів кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України, працівники столичної поліції за процесуального керівництва прокуратури м. Києва та за сприяння Центрального міжрегіонального управління ДМС у м. Києві та Київській області встановили групу з восьми службових осіб територіальних підрозділів Державної міграційної служби України, які вимагали та одержували неправомірну вигоду за сприяння в оформленні та видачі паспортів громадян України для виїзду за кордон на ім’я померлих людей», – йдеться в повідомленні.

Заступник начальника управління карного розшуку Головного управління Національної поліції у м. Києві полковник поліції Сергій Сотніков розповів, як чиновниці виготовляли фіктивні паспорти.

«Встановлено, що службовці виготовляли фіктивні паспорти на підставі підроблених заяв про видачу документу, використовуючи персональний електронний ключ доступу до системи Державної міграційної служби. Діючи в інтересах осіб, які надавали неправомірну вигоду у розмірі 5 тисяч доларів США, працівниці додавали в електронному вигляді відскановане зображення підробленої заяви, тим самим підтверджували «справжність» виготовлених документів», – пояснив Сергій Сотніков.

Вже відомо, що серед «клієнтів», які отримали фіктивні паспорти для виїзду за кордон, були громадяни інших держав, які переховуються від органів слідства за кордоном за вчинення тяжких злочинів.

«За адресами проживання й роботи фігуранток, інших співучасників та осіб, що придбали підроблені документи, проведено 18 санкціонованих обшуків та вилучено речові докази. Це – оригінали підроблених паспортів громадян України, фіктивні паспорти, які використовувалися на території України та з метою виїзду за кордон, фіктивні ідентифікаційні коди громадян України, зразки почерку підозрюваних осіб, анкети-заявки на отримання документів громадян України на підставних осіб, які вже померли, комп’ютери, флеш-накопичувачі, мобільні телефони та персональні ключі доступу до системи Державної міграційної служби України, а також предмет, схожий на пістолет. Вилучене направили на експертизу», – додав Сергій Сотніков.

На даний час тривають подальші слідчо-оперативні дії з метою встановлення інших осіб, причетних до вчинення злочину, для притягнення їх до кримінальної відповідальності.

Зловмисникам загрожує до десяти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, ДБР та ДСР затримали псевдорадника голови Офісу Президента на вимаганні 200 тис доларів

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Популярні новини зараз

На Київщині затримали «крота» російської розвідки, який під виглядом капелана намагався шпигувати за українськими десантниками

У столиці планують присвоїти звання "почесного громадянина Києва" колишньому Головнокомандувачу Залужному

Під час розпивання алкоголю, у Києві стався конфлікт — гість зарізав господаря та втік

Став відомий рейтинг найсильніших та найслабших шкіл Києва за результатами НМТ 2023

Показати ще

Читайте також:

СБУ викрила злодіїв, які ввозили в Україну неякісні ліки та тести на COVID-19

Київські митники знаходять у звичайних посилках з-за кордону валютні схованки