У Києві перед судом постане директор ломбарду, який привласнив 600 тисяч гривень. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу прокуратури міста Києва.

«За процесуального керівництва Київської місцевої прокуратури № 4 слідчими СВ Дніпровського УП ГУНП у м. Києві завершено досудове розслідування відносно директора філії ломбарду, який шляхом підроблення документів привласнив понад 600 тис. гривень, що належали закладу», – йдеться в повідомленні.

Слідством встановлено, що директор відокремленої філії столичного ломбарду, маючи доступ до фінансових документів установи та інформацію про її клієнтів, та використовуючи службове становище, підробляв від імені реальних клієнтів договори про отримання ними грошових коштів у позику або під заставу побутової техніки, ювелірних виробів чи іншого майна.

За 2018-2019 роки директор ломбарду склав близько 70 фіктивних договорів, за якими начебто видав клієнтам понад 600 тис. гривень – привласнивши ці кошти.

Зазначається, що наразі за результатами досудового розслідування обвинувальний акт відносно директора ломбарду за ч. 5 ст. 191 КК України (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, вчинене у особливо великих розмірах) та ч. 1 ст. 366 КК України (службове підроблення) скеровано до Дніпровського районного суду для розгляду по суті.

Нагадаємо, екскерівники Київводфонду привласнили нерухомість на 170 млн

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Рейдерам, які заволоділи садибою Міллера, загрожує до 10 років

Посадовець ДУС та ексдиректор Укржитлосервісу вкрали приміщення в центрі Києва